Chat

Webchatin avulla voit liittyä sivuston omalle IRCnet-kanavalle keskustelemaan. Jos selain kysyy lupaa popup-ikkunoille tai asennuksille, niin vastaa kyllä.

Nick: (älä hyväksy enterillä, vaan napsauta allaolevaa nappia)

Hyvät tavat myös IRC-keskusteluissa!

Varsinaisia sääntöjä kanavalla olijoita varten ei ole tehty, mutta tässä listattuna muutama hyvien tapojen vastainen asia, joita pyydetään välttämään:

  • mIRC-väreillä puhuminen, alleviivaukset ja muut tehokeinot
  • floodaaminen (saman rivin toisto monia kertoja peräkkäin)
  • Public-awayt
  • huuto / kysymysmerkkien viljely. "Mitääh ??????!!!1"
  • capsien, isojen kirjaimien turha käyttö "HALOO !!!!"
  • autorejoin, jos sinut potkitaan pois kanavalta, sinun ei oleteta palaavan samalla sekunnilla takaisin

Ylläpito toivoo lämpimästi että ns 'Away-nickejä' ei käytettäisi, perusteluja asiaan löydät esimerkiksi täältä .

Mikä on IRC?

IRC (= Internet Relay Chat) on saman tyyppinen kuin selaimella käytetyt chatit. Irc on kuitenkin huomattavasti laajempi kokonaisuus joka koostuu tuhansista eri kanavista ja kymmenistätuhansista käyttäjistä - kyseessä on siis todella suuri keskusteluverkko. "Irkkiin" pääsemiseen vaaditaan periaatteessa jonkinlainen irc-sovellus, samoinkuin nettisurffaamiseen tarvitaan internet-selain, mutta viimeaikoina käyttö on ollu mahdollista myös sivustomme kautta sivun ylälaidassa olevalla clientilla.

"Miten Pääsen Irkkiin ?"

Nettiselaimella  

Syötä haluamasi nimimerkki tämän sivun ylälaidassa olevaan laatikkoon ja paina "liity kanavalle". Kirjautuminen saattaa kestää hetken, mutta odottele rauhassa. Jos palvelu kyselee popup-ikkunoilla valtuutuksia toimia vastaa niihin "kyllä". Mikäli haluamasi nimimerkki on varattu muuttaa järjestelmä sitä automaattisesti hieman, tämä johtuu siitä että IRCnetissä on samanaikaisesti tuhansia käyttäjiä ja juuri sinun nimimerkkisi voi olla jollain muulla käytössä.

Windows  

Yleisin Windows-pohjainen ohjelma IRC:n käyttämiseen on mIRC (http://www.mirc.com). Asentaminen ja käyttö on erittäin helppoa.

Linux  

Vaihtoehtoja on niin monia että jokainen varmasti löytää mieleisensä. Esimerkkejä tarjonnasta: BitchX, Irssi, XChat, jne jne ...>

Tervetuloa keskustelemaan #mr-dj.org -kanavalle !